PREDSJEDNIK KOMISIJE ZA TRŽIŠTE KAPITALA ODRŽAO PREDAVANJE STUDENTIMA

Predsjednik Komisije za tržište kapitala, mr Željko Drinčić održao je predavanje našim studentima u vezi sa temama od suštinskog značaja za razumijevanje i unaprijeđenje tržišta kapitala u Crnoj Gori.
Misija i vizija Komisije za tržište kapitala, te događaji koji su najviše doprinijeli razvoju crnogorskog tržišta predstavljali su glavnu temu održanog predavanja, koje je imalo za cilj da buduće stručnjake iz navedenih oblasti edukuje o etapama samog razvitka tržišta, ali i o budućnosti istog u kojoj će i sami aktivno učestvovati.

Studentima je na zanimljiv način prezentovana cjelokupna struktura domaćeg tržišta kapitala, kao i pojedine pojave, poput modela Masovne vaučerske privatizacije iz 1999. godine, kako bi u svom daljem usavršavanju posjedovali adekvatna znanja o događajima koji su izvršili jak uticaj na finansije i ekonomiju.

Na predavanju je napravljen i osvrt na regulativu koja se razvijala uporedo sa tržištem, kako bi budući ekonomisti stekli svijest o potrebi postojanja kvalitetnih zakonskih tekstova koji služe da olakšaju rješavanje svakodnevnih izazova sa kojim se susrijeću učesnici na tržištu. Važno je naglasiti da su studenti upoznati i sa učestvovanjem Komisije u svakodnevnom sačinjavanju te prilagođavanju evropskim standardima zakonske regulative iz ovih oblasti.

Kategorija vijesti ,