IZLOŽBA STUDENATA FAKULTETA VIZUELNIH UMJETNOSTI UNIVERZITETA „MEDITERAN“ PODGORICA

„JEDNA MLADOST JEDNOG VREMENA“ IZLOŽBA STUDENATA FAKULTETA VIZUELNIH UMJETNOSTI UNIVERZITETA „MEDITERAN“ PODGORICA ČETVRTAK: 08. 06 u 20h00, GALERIJA „ART“ JU MUZEJI I GALERIJE PODGORICE

Godišnja izložba umjetničkih radova mladih umjetnika, studenata svih modula Fakulteta vizuelnih umjetnosti, nastalih kao rezultat nastavnog procesa, biće otvorena u četvrtak, 08. juna u 20h u Galeriji „Art“, JU Muzeji i galerije Podgorice u Vučedolskoj ulici. Ovogodišnjom izložbom obilježiće se i 17 godina od osnivanja Univerziteta „Mediteran“ Podgorica.

Izlaganjem studentskih radova u galerijskom prostoru Glavnog grada, Fakultet vizuelnih umjetnosti osim tradicije razvoja novih umjetničkih praksi i povezivanja različitih umjetničkih formi, uspostavlja i princip saradnje sa važnim institucijama kulture. Spremnost JU Muzeji i galerije Podgorice, da ovog juna „ugosti“ radove studenata umjetničkog fakulteta, govori o institucionalnoj podršci u promociji umjetničkog stvaralaštva mladih i njenoj boljoj komunikaciji sa stručnom i širom javnošću, studentima ostalih fakulteta, kao i novim generacijama mladih studenata.

Istoričar umjetnosti, Petar Ćuković u uvodnom tekstu kataloga kaže da „pedagoški rad na našem fakultetu, Fakultetu vizuelnih umjetnosti, Univerziteta „Maditeran“, podrazumijeva uvažavanje oba navedena principa: “pothranjivanje” darovitosti studenata, ali, u isto vrijeme, i podsticanje na posvećeni i permanentni rad“ i dodaje da izložba Jedna mladost jednog vremena „svjedoči o začaranom kretanju u ovom trouglu nadarenosti, vrednoće i sposobnosti (auto)refleksije, bivajući, na taj način, i svjedočanstvo o jednom vremenu…“.

Izložbu studentskih radova biće moguće pogledati do 30.juna, a u četvrtak 08.juna u 20h će je svečano otvoriti istoričar umjetnosti i profesor Fakulteta vizuelnih umjetnosti, Petar Ćuković.

U prilogu možete pogledati katalog izložbe.

Dobro došli!

Kategorija vijesti ,