Saradnja sa Varšavom kroz Erasmus+ program

Saradnica u nastavi na Fakultetu vizuelnih umjetnosti i šefica kancelarije za međunarodnu saradnju, Univerziteta “Mediteran” Podgorica mr Nataša Kraljević, boravi u posjeti Wszechnica Polska, Univerzitetu u Varšavi od 29.05 do 02.06 kroz program Erasmus+ kreditne mobilnosti.

Tokom posjete, Kraljević je održala predavanje na Filološkom fakultetu na temu “Odnosi s javnošću i propaganda” studentima II godine, odsjeka za engleski jezik. Takođe je sledećeg dana upoznala predstavnike Univerziteta Wszechnica Polska sa radom našeg univerziteta i međunarodnim projektima, upoznala programe poljskog univerziteta i razmijenila mišljenja o budućoj saradnji. Sastanku su prisustvovali prorektor Univerziteta prof.dr Czesław Pietras i šefica za međunarodnu saradnju Katarzyna Gajevska.

U srijedu, 31. 05, Kraljević se srela sa direktorom i jednim od osnivača nezavisnog teatra Komuna Warszawa , g. Gzegorz Laszukom u cilju uspostavljanja mogućih, kulturnih programa između Podgorice i Varšave. Osnovan još 1998 godine, teatar Komuna Warszawa djeluje u form privatno – javnog partnerstva, uz finansijsku podršku grada Varšave. Nakon sastanka, mr Kraljević je prisustvovala gostujućoj predstavi 21 Teatra “Balade i romanse” nastaloj po tekstu čuvenog poljskog pjesnika i pisca, Adama Mickjeviča. Teatar 21 je takođe preko dvadeset godina aktivan u bavljenju socijalnim temama i radu sa neprivilegovanim grupama.

Kategorija vijesti ,