PREMIJER ABAZOVIĆ NA UNIVERZITETU MEDITERAN: DO 2028. GODINE MOŽEMO I DO 2 MILIJARDE PRIHODA U TURIZMU

Predsjednik Vlade dr Dritan Abazović održao je danas predavanje na Univerzitetu Mediteran, na temu “Ekonomija Crne Gore – stanje, pravci razvoja i perspektive”. Predsjedniku Vlade dobrodošlicu su u ime Univerziteta poželjeli rektor prof. dr Savo Marković i prorektorka, dekanica Fakulteta za ekonomiju i biznis prof. dr Marija Janković. “Ovo je prva posjeta premijera našem Univerzitetu i ujedno najposjećenija tribina ikad na ovoj visokoškolskoj ustanovi”, kazao je rektor Marković.

Premijer je predstavio rezultate rada Vlade i ekonomske parametre koji, kako je kazao, predstavljaju rekorde i imaju tendenciju daljeg rasta. “Fiskalna disciplina, pravna sigurnost, zdrav biznis ambijent i efikasna državna administracija – to je vizija Crne Gore na pravom putu” kazao je premijer.

Govoreći o turizmu on je ukazao na potrebu razvoja vjerskog i zdravstvenog turizma te bolju valorizaciju potencijala i kulturnih bogatstava kakva je ikona Filermosa, za koju je, po riječima premijera, potrebno izgraditi poseban objekat na Cetinju. “Uz efikasne odluke i stimulativne politike do 2028. godine možemo i do 2 milijarde prihoda u turizmu”, kazao je on.

Premijer je takođe govorio o kapitalnim projektima poput: nastavka autoputa, izgradnje žičare Kotor-Lovćen, puta Plav-Dečani, bulevara Tivat-Jaz i žičarama u Mojkovcu, Kolašinu i Bijelom Polju koji su u različitim fazama realizacije.

Tokom predavanja osvrnuo se i na projekte modernizacije Termoelektrane Pljevlja, izgradnje cementare, objedinjavanja Luke Bar i bolje valorizacije aerodroma.

“Vjerujem da će za nekoliko godina Crna Gora biti zemlja u koju će građani Evropske unije dolaziti da žive i rade”, zaključio je predavanje premijer.

U nastavku gostovanja na Univerzitetu premijer je odgovarao na brojna pitanja studenata i profesora. Od statusa Instituta dr Simo Milošević, nastavka autoputa, nelojalne konkurencije, inflacije i rasta zarada.

Predavanju je prisustvovalo oko 150 studenata, profesora i predstavnika medija.

Kategorija vijesti ,