Rektor Univerziteta “Mediteran” Podgorica na 2023. NUSCT – rektorskom sastanku u Vaduzu, Lihtenštajn

Prof. dr Savo Marković, rektor Univerziteta “Mediteran” Podgorica i prof. Marija Džoganović, dekanka Fakulteta vizuelnih umjetnosti trenutno borave u Lihtenštajnu povodom učešća u petom po redu rektorskom sastanku Asocijacije univerziteta malih zemalja i teritorija NUSCT (Network of Universities of Small Countries and Territories) koji se 9 i 10. maja 2023. godine održava u Vaduzu (Lihtenštajn).

Sastanak koji je okupio rektore Univerziteta iz jedanaest zemalja služio je za razmjenu mišljenja na temu položaja i učešća studenata, vještačkoj inteligenciji, akademskom integritetu ali i za razgovore na temu saradnje i budućih planova razvoja. Rektor Marković i profesorka Džoganović su ovaj sastanak iskoristili da upoznaju kolege iz drugih zemalja sa aktivnostima koje se sprovode na Univerzitetu “Mediteran”, posebno se fokusirajući na društvenu odgovornost i ovogodišnji rad Etičkog odbora i Odbora za procjenu kvaliteta, našeg univerziteta.

Asocijacija NUSCT je osnovana 2018. godine na inicijativu predstavnika Univerziteta sa Malte, Grendlande, Gibraltare, San Marine i Andore iz zajedničke potrebe za rješavanjem problema specifičnih za visokoškolske ustanove koje djeluju u društveno-političkom i ekonomskom kontekstu malih zemalja i teritorija. Iz Crne Gore u asocijaciji participiraju dva člana: Univerzitet “Mediteran” Podgorica od 2021. godine i Univerzitet Crne Gore, od 2019.godine.

Kategorija vijesti ,