Predstavnice Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta “Mediteran” Podgorica u posjeti katalonskoj umjetničkoj akademiji

Profesorke Fakulteta vizuelnih umjetnosti, mr Marija Džoganović, dekanka, Katarina Laković, prodekanka i mr Biljana Vušović, producentkinja ove nedjelje (1-5. maj) borave u studijskoj posjeti Escuela Superior Diseño y Artes Plásticas de Cataluña u Barseloni (Španija), u okviru Erasmus+ programa razmjene.

Tokom boravka u Barseloni, profesorke su bile u mogućnosti da se upoznaju sa načinom rada španske akademije, upoznajući se sa prostorima i mogućnostima nekoliko kampusa, u okviru kojih ova škola djeluje. Takođe su imale prilike da posjete radionice u kojima se obrađuje keramika, ali i kamen ili metal. Posjeta delegacije FVU je služila i za uspostavljanje novih mogućnosti i stvaranje opcija za razmjenu studenata sa ovom prestižnom školom, a Erasmus+ koordinatori gđa Amaya Martinez i gdin Jordi Guillemi su nakon razgovora sa FVU profesorkama, već preuzeli prve korake u uspostavljanju novih programa.

Između ostalog, profesorke FVU su posjetile poznatu umjetničku akademiju Ljoča (kat. La Llotja), posebnu po tome što se u njoj školovao Pablo Pikaso, a njegov otac radio kao profesor crtanja.

U pomenutoj posjeti, pored profesorki Fakulteta vizuelnih umjetnosti, učestvuju i profesori Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja, kao i profesorke Fakulteta likovnih umjetnosti iz Suse (Tunis).

Kategorija vijesti , ,