Studenti u programu razmjene Erasmus+ na Univerzitetu “Mediteran” Podgorica, učesnici u interkulturalnoj večeri

U četvrtak, 09. marta, u organizaciji Kancelarije za mlade – Sekretarijata za lokalnu samoupravu, a u saradnji sa Službom za međunarodnu saradnju našeg univerziteta i Univerziteta Crna Gora, održano je Interkulturalno veče, na kojem su učestvovale četiri studentkinje koje pohađaju tekući semestar na Univerzitetu Mediteran” Podgorica.

Studentkinje, Cristina Maestro Delgado sa Univerziteta Leon u Španiji, koja ovog semestra preko programa razmjene pohađa nastavu na Fakultetu za ekonomiju i biznis, zajedno sa koleginicama koje borave na Fakultetu za strane jezike, Nataliom Bombalicka, Zuzannom Kafarska i Aleksandrom Dzwonek, sa Akademije Mazowiecka iz Plocka u Poljskoj, bile su dio interkulturalnog programa, u okviru kojeg su imale su priliku da prisutnima prezentuju kulturno-istorijsko nasljeđe sopstvenih zemalja.

Interkulturalno veče je podrazumijevalo i upoznavanje sa kulturno-istorijskim nasljeđem Crne Gore, koje je studentima na razmjeni predstavila Sofija Krisanov, ispred NVO “Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore” a takođe i neformalnu diskusiju i druženje, tokom koje su prisutni bili u prilici da upoznaju muzičku i gastronomsku kulturu i tradiciju kako Crne Gore, tako i zemalja koje su bile prezentovane.

Ispred kancelarije za međunarodnu saradnju Univerziteta “Mediteran” Podgorica, večeri je prisustvovao Petar Krivokapić, savjetnik u Službi za međunarodnu saradnju.

Kategorija vijesti ,