Fakultet za turizam, Univerzitet “Mediteran” Podgorica u novom istraživačkom projektu

Bilateralni projekat “Perspektive kreativnih industrija u destinacijama ruralnog turizma u post COVID periodu (Studija slučaja: Slovenija, Crna Gora)” nastao partnerstvom Fakulteta za turizam Univerziteta “Mediteran” Podgorica i Fakulteta za uporabne družbene študije u Novoj Gorici odobren je kao jedan od trideset zajedničkih (istraživačkih) projekata koje finansira Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore i nadležno ministarstvo Slovenije.

Cilj projekta je utvrđivanje perspektiva razvoja kreativnih industrija u destinacijama ruralnog turizma dvije zemlje, identifikovanje potencijala određenih ruralnih lokacija i analiza uticaja razvoja kreativnih industrija na turističke ponude ruralnih lokaliteta. Projekat će trajati dvije godine, a podrazumijevaće zajedničko istraživanje i seriju uzajamnih bilateralnih posjeta crnogorskog i slovenačkog tima, kao i duži boravak u Sloveniji za jednog od crnogorskih istraživača u trajanju od 30 dana.

Zvanično otvaranje projekta (kick off meeting) planirano za četvrtak, 16. februar, kada će dva tima utvrditi set koraka i metodologiju rada za prvi kvartal dvogodišnjeg projekta.

Detaljnije informacije o odobrenim projektima možete pogledati na linku Vlade Crne Gore: https://www.gov.me/clanak/crna-gora-i-republika-slovenija-finansirace-30-zajednickih-naucnih-projekata-za-ciklus-2023-2024-godina

Kategorija vijesti , ,