SARADNJA UNIVERZITETA “MEDITERAN” PODGORICA SA AZERBEJDŽANOM

U utorak 18.10, Univerzitet “Mediteran” Podgorica posjetio je konzul Diplomatskog predstavništva Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori gdin Emin N. Nadirov u pratnji predstavnika ADA Univerziteta u Bakuu, dr Anara Valiyeva, dekana Fakulteta za javne i međunarodne odnose i gdina Elshada Goyushova, savjetnika za prijem studenata, koje su u ime Univerziteta “Mediteran” Podgorica, primili prof. dr Savo Marković, rektor i rukovoditeljka kancelarije za međunarodnu saradnju mr Nataša Kraljević.

Tokom sastanka razgovarano je o mogućnostima jednosemestralnih programa koje ADA Univerzitet nudi studentima Univerziteta “Mediteran”, kao i niza kratkoročnih istraživačkih pozicija kada su u pitanju profesori i akademski kadar univerziteta. Na sastanku je dogovoreno potpisivanje Memoranduma o saradnji kao prvog koraka u intenzivno planiranoj agendi saradnje dva univerziteta.

Predstavnici Univerziteta ADA su nakon sastanka održali prezentaciju studentima više fakulteta Univerziteta “Mediteran”, zainteresovanim za programe koje nudi Ada Univerzitet. U prezentaciji je učestvovala i gđa Jovana Pavlićević i Centralne banke Crne Gore koja je kao alumni Univerziteta Ada govorila studentima o svojim iskustvima, i vremenu provedenom na školovanju u Bakuu.

Zainteresovani studenti su u prilici da se u Kancelariji za međunarodnu saradnju Univerziteta “Mediteran” Podgorica bliže upoznaju sa koracima potrebnim za apliciranje za školovanje na Univerzitetu Ada.

Kategorija vijesti ,