Dženan Strujić

Development Manager at Nilex AB

Potraga za odgovarajućim fakultetom nakon završene srednje škole u mom slučaju nije trajala dugo. Velika ljubav prema računarima od ranog djetinjstva mi je pomogla da usmjerim svoje razmišljanje, a kvalitet Fakulteta za informacione tehonologije (FIT) nije bilo teško prepoznati. FIT je jedinstven po svojoj prirodi, pruža studentima kako teoretska, tako i praktična/ tehnička znanja, što je od krucijalnog značaja za radni angažman nakon završetka studija.

Tokom studija osvojio sam mnoge nagrade i stipendije, između ostalih i nagradu za najboljeg studenta FIT-a kao i najboljeg studenta Univerziteta Mediteran, nagradu Ministartsva za informaciono društvo za najboljih 10 ICT rjesenja, stipendiju Atlas fondacije itd. Zahvalan sam svim profesorima fakulteta na prenešenom znanju tokom studija i ponudi za usavršavanjem na istom, što je rezultiralo mojim angažovanjem kao predmetnog asistenta na grupi predmeta iz oblasti softverskog inženjeringa.

Kao osoba koja je duži niz godina u IT svijetu, mogu reći da kvalitet studijskog programa FIT-a definitivno parira poznatim internacionalnim fakultetima u ovoj oblasti, kao i da nudi širok spektar mogućnosti za usavršavanje i dalje napredovanje u struci.

Trenutno živim sa porodicom u Švedskoj i radim na mjestu Development manager-a u softverskoj kompaniji koja se bavi razvojem ITSM sistema.

Kategorija vijesti