Erasmus kordinatorke programa stažiranja španskih studenata, u posjeti Univerzitetu “Mediteran” Podgorica

Kordinatorke Erasmus programa i profesorke IES Ribeira do Louro iz grada Viga (Španija), Lorena Abreu Lopez, Olga Gonzales Martinez i Angeles Gonzales Iglesias, u dvodnevnoj posjeti Univerzitetu “Mediteran” (13 – 14.jun) sastale su se sa šeficom IRO i FVU predavačem, mr Natašom Kraljević i prodekanom Fakulteta za ekonomiju i biznis, dr Zarijom Pejovićem, kako bi evaluirale i prodiskutovale kvalitet i učinak tromjesečnog programa stažiranja španskih studenata, koji se obavljao u Privrednoj komori Crne Gore. Sastanak je služio za upoznavanje, razmjenu iskustva i dogovor o osnaživanju saradnje za sledeću akademsku godinu.

Kordinatorke su se takođe srele sa predstavnikom odjeljenja za obrazovanje i kvalitet Privredne komore, Vukom Jovanovićem sa kojim su detaljnije evaluirale učešće studenata u radnim zadacima, kao i sveukupni utisak koji su španski studenti ostavili, kada je njihovo stažiranje u pitanju. U cilju istraživanja novih potencijalnih partnera za pomenuti program, profesorke su, u pratnji dr Pejovića, posjetile i crnogorsku kompaniju 13. Jul – Plantaže, gdje su se sastale sa doc. dr Sanjom Radonjić, direktorkom sektora za razvoj i razgovarale o saradnji koja je planirana za sledeću akademsku godinu.

Program stažiranja studenata iz Španije je otpočeo tekuće akademske godine, angažovanjem četiri studenta u tromjesečni program, u dvije crnogorske organizacije/institucije. Evaluacioni proces koji je završen ovonedjeljnom posjetom koleginica iz Viga, posvjedočio je pozitivnim iskustvom svih uključenih, kao i potrebom da se program proširi i osnaži. Univerzitet “Mediteran” Podgorica kroz Kancelariju za međunarodnu saradnju je uspješno priveo kraju pomenuti program i otvorio pregovore, za sledeću akademsku godinu.

Kategorija vijesti ,