Fakultet vizuelnih umjetnosti i Univerzitet “Mediteran” Podgorica dio manifestacije CIM Forum u Kotoru

Treću godinu zaredom, CIM Forum kreativnih industrija i medija, početkom juna, okuplja u Kotoru, veliki broj najistaknutijih imena iz medijske, kreativne i umjetničke industrije Crne Gore i regiona. Ove godine, od 6 do 9. juna, CIM Forum je ugostio mnoga poznata imena, a naš univerzitet je bio značajan učesnik u manifestaciji.

Šefica kancelarije za međunarodnu saradnju i predavač na Fakultetu vizuelnih umjetnosti mr Nataša Kraljević učestvovala je u panelu “Transformacija Balkana: EU fondovi i Zapadni Balkan”, koji je održan 8. juna u Kino Boka u Starom gradu, a sagovornici su joj bili kolege iz regiona, Milan Vračar, predsjednik Kulturanova iz Novog Sada i Krešimir Budiša, saosnivač i direktor kompanije UHY HB Ekonom iz Splita, dok je panel moderirao Dušan Kaličanin, direktor Sektora produkcije Fondacije “Novi Sad 2022- Evropska prestonica kulture”. Razmjenjujući iskustva i upoređivajući stanje u sektoru kulture, medija i kreativnih industrija u Crnoj Gori, Srbiji i Hrvatskoj, učesnici panela su komentarisali mogućnosti koje pružaju EU fondovi u zemljama regiona, kao i rezultate koji su dostignuti do sada.

Kao dio CIM Foruma, prikazana je studentska izložba “Jedna mladost jednog vremena”, nastala kao rezultat nastavnog procesa 2022-23 godine. Izložbu je bilo moguće pogledati tokom manifestacije, u Kreativnom habu (bivšem zatvoru) u Starom gradu, u Kotoru. Pored nabrojanog, studentkinje 3. godine Fakulteta vizuelnih umjetnosti Jovana Nikčević, Milica Burić i Jelena Radović, učestvovale su kao volonterke u pomenutoj trodnevnoj manifestaciji.

Univerzitet “Mediteran” Podgorica aktivno radi na osnaživanju saradnje sa privrednim društvima, kompanijama, ali i NVOrganizacijama, festivalima i manifestacijama, koje svojom djelatnošču omogućavaju sticanje boljih znanja i uslova za obrazovanje i osposobljavanje studenata. Otvaranju i postavljanju izložbe, kao i u manifestaciji CIM Foruma učestvovali su i prisustvovali, profesori Fakulteta vizuelnih umjetnosti, mr Marija Džoganović i mr Nikola Latković.

Više o manifestaciji: https://mediaforum.me/ucesnici-2024/
Više o izložbi: https://mediaforum.me/jedna-mladost-jednog-vremena/

Kategorija vijesti ,