Predstavnice Univerziteta “Mediteran” Podgorica učestvovale u Međunarodnoj nedjelji u Valensiji

IES Abastos u Valensiji organizovao je Međunarodnu nedjelju za predstavnike evropskih univerziteta i univerziteta Zapadnog Balkana u periodu od 20 – 24. 05, u okviru Erasmus+ programa mobilnosti. Cilj ovogodišnjeg okupljanja je bila evaluacija rezultata dosadašnjih zajedničkih programa, kao i utvrđivanje osnova za kreiranje novih i inovativnih načina saradnje partnera, kao i okupljanje oko izazovnih tema današnjice, kao što su obrazovanje i civilno društvo.

Predstavnice Univerziteta “Mediteran” Podgorica, prof. dr Silvana Đurašević, dekanka Fakulteta za turizam, mr Dragica Anđelić, ekspertkinja za procjenu kvaliteta kao i predstavnice Studentske službe, Milica Šarić i Anđela Petrović predstavile su rad našeg univerziteta i aktivno učestvovale u strateškom kreiranju novih programa saradnje. Fokusirajući se na osnaživanju programa razmjene studenata, prof. dr Đurašević i mr Anđelić, upoznale su evropske i regionalne partnere sa programom stažiranja studenata iz Španije koje je razvio naš univerzitet, ali i ostalim inovativnim projektima koje se sprovode u Podgorici.

Teme ovogodišnje Međunarodne nedjelje u Valensiji osim osnaživanja programa studentske mobilnosti, bile su i osmišljavanje kvalitetnih načina za stručno osposobljavanje studenata, razvoj specijalizovanih master programa i programa praktične nastave. Pored naših predstavnica, u Valensiji je u programu učestvovala i predstavnica Univerziteta Crna Gora.

Saradnja Univerziteta “Mediteran” Podgorica i IES Abastos se nastavlja, posjetom predstavnika ove španske institucije visokog obrazovanja našem univerzitetu 17. juna, ove godine.

Kategorija vijesti ,