Delegacija profesora iz Španije u posjeti Univerzitetu “Mediteran” Podgorica

Petočlana delegacija profesora, predstavnika visokoobrazovnih institucija iz Španije “Cebem Formacion Profesional SL”, “IES Federico Garcia Lorca”, “IES Lucus Augusti” i “IES Sanxillao” borave u službenoj posjeti Univerzitetu “Mediteran” Podgorica, u periodu od 6 do 10.maja, u okviru Erasmus+ programa razmjene akademskog kadra, koji Univerzitet “Mediteran” Podgorica, više godina zaredom, sprovodi sa španskim konzorcijumom univerziteta.

Tokom svoje posjete, profesori su imali priliku da se sretnu sa prorektorkom za međunarodnu saradnju prof. dr Marijom Janković i upoznaju se sa međunarodnim programima koje sprovodi naš univerzitet, ali bliže se informišu, o načinu rada ove ustanove i njenim fakultetskim jedinicama.

S obzirom da Univerzitet “Mediteran” Podgorica upravo sprovodi program stručnog osposobljavanja studenata iz Španije, delegacija profesora je uz asistenciju dr Zarije Pejovića, prodekana Fakulteta za ekonomiju i biznis, posjetila studente/stažiste u Privrednoj komori Crne Gore i Crossmedia agenciji, ali i srela sa dr Mladenom Perazićem, direktorom sektora za obrazovanje u Privrednoj komori i detaljnije porazgovarala o programu stručnog osposobljavanja koji se ovih mjeseci sprovodi. Profesori su takođe imali priliku da porazgovaraju sa studentima Gonzalom Tatom, Antoniom Gomez, Vanesom Martinez i Ignjaciom Gaelom i na licu mjesta se informišu o uslovima i kvalitetu programa, koji nude crnogorske kompanije u partnerstvu sa Univerzitetom “Mediteran” Podgorica.

Profesori koji su boravili na Univerzitetu “Mediteran” Podgorica su: Jose Manuel Pineiro Crespo, Isabel Leon Manzano, Juan Carlos Rodriguez Garcia, Noelia Fernandez Roca i Maria Mercedes Fernandes Rey

 

Kategorija vijesti ,