Univerzitet “Mediteran” Podgorica domaćin Drugog transnacionalnog sastanka projekta CRED4TEACH

U četvrtak 25. aprila otpočeo je drugi po redu dvodnevni transnacionalni sastanak partnera u projektu MOOC – bazni mikro – krediti za profesionalni razvoj profesora i profesorki na univerzitetskom nivou koji se održava na Univerzitetu “Mediteran” Podgorica, danas i sjutra, (25 i 26. aprila) 2024.godine. Sastanak je okupio predstavnike 15 institucija koje čine konzorcijum projekta iz 7 zemalja: Albanije, Estonije, Njemačke, Crne Gore, Portugalije, Turske i Ukrajine.

Projekat CRED4TEACH je odgovor na potrebe institucija visokog obrazovanja u Albaniji, Crnoj Gori i Ukrajini za kvalitetnim, odgovornim, inkluzivnim, fleksibilnim obukama baziranim na različitim kompetencijama za profesore svih nivoa, kao i u svim sektorima. Rješenje koje nudi ovaj projekat je osnivanje različitih MOOC (Massive Open Online Course) kratkih programa obuke, tzv. mikro-kompetencija, kako bi osoblje u nastavi u ciljnim državama imalo bolje prilike za dalji profesionalni razvoj. Kordinator projekta je Fachhochschule des Mittelstands, Univerzitet iz Bielefelda, Njemačka.

Dvodnevni sastanak na Univerzitetu “Mediteran” Podgorica služiće za analizu urađenih radnih paketa u projektu (WP2 i WP3) kao i planiranje sledećih zajedničkih aktivnosti, a svečano ga je otvorila, prorektorka za međunarodnu saradnju prof. dr Marija Janković.

Kategorija vijesti ,