Profesori iz Španije u posjeti Univerzitetu “Mediteran” Podgorica

Predstavnici španskog konzorcijuma za informacione tehnologije, VET obrazovnih institucija iz Valensije, profesorke Maria Mercedes Lorentre Saez i Rozer Martin Gregori iz Ciper Luis Suner i prof. Jose Javier Rodriguez Rodriguez iz IES Malilla Valencia, boraviće na Univerzitetu “Mediteran” Podgorica,, u periodu od 22. 04 do 26. 04,  u okviru ERASMUS+ programa mobilnosti akademskog i administrativnog kadra institucija visokog obrazovanja u Evropi.

Rukovoditeljka službe za međunarodnu saradnju mr Nataša Kraljević zajedno sa dekankom i prodekankom Fakulteta za informacione tehnologije prof. dr Maja Delibašić i prof. dr Žana Knežević, dočekala je delegaciju profesora  i upoznala sa radom Univerziteta, vizijom, misijom i ciljevima, ali i sa programima koje sprovodi Univerzitet, sarađujući sa državnim organima, nevladinim sektorom, privredom kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou.

Takođe je organizovan i sastanak sa španskim studentima koji borave u Podgorici na tromjesečnom programu stažiranja u institucijama: Cross Media Agency i Privredna komora Crne Gore, Vanessa Martinez Figueroa,  Ignacio Gradin Alvarez, Gonzalo Tato Gonzales i Antonio Gomez sa ciljem razmjene iskustva ali i promocije programa stažiranja koji je ove akademske godine uveo Univerzitet “Mediteran” Podgorica u saradnji sa španskim kolegama.

Osim navedenih sastanaka kada su potpisani institucionalni ugovori o produženju saradnje španskih institucija i našeg univerziteta, najavljeno je da će profesorke Maria Mercedes Lorentre Saez i Rozer Martin Gregori u četvrtak 25. aprila, pozdravnim govorom otvoriti Takmičenje u digitalnim vještinama za srednjoškolke, koje uspješno drugu godinu zaredom organizuje Fakultet za informacione tehnologije Univerziteta “Mediteran” Podgorica.

Kategorija vijesti ,