UNIVERZITET „MEDITERAN“ PODGORICA U PROGRAMU STAŽIRANJA STUDENATA IZ ŠPANIJE

Intenzivnom saradnjom Unvierziteta „Mediteran“ Podgorica i konzorcijuma španskih univerziteta, uspostavljenom Erasmus programom razmjene akademskog kadra, razvijen je program tromjesečnog stažiranja španskih studenata u crnogorskim firmama i kompanijama. S tim u vezi, četiri studenta iz Španije, sa Univerziteta u Vigu, će u periodu od aprila do jula ove godine, stažirati u firmama u Podgorici.

Studenti  završne godine odsjeka za marketing CPR „Daniel Castelao“ Vanessa Martinez Figueroa i Ignacio Gradin Alvarez obavljaće program stažiranja u agenciji Cross Media u Podgorici, agenciji  koja trenutno  ima najveću mrežu Digital Signage u Crnoj Gori na preko 100 lokacija od Aerodroma Crne Gore,  preko tržnih centara do privatnih klinika i skoro 15 godina tradiciju uspješnog pružanja  marketing usluga na indoor i outdoor medijima.

Studenti odsjeka za finansije, Gonzalo Tato Gonzales i Antonio Gomez iz IES“ Ribeira do Louro“ obavljaće program stažiranja u Privrednoj komori Crne Gore, državnoj instituciji čije su aktivnosti prije svega usmjerene na stvaranje najpovoljnijeg ambijenta za poslovanje, dok će španski stažisti biti raspoređeni u sektorima za analizu i stažiranje i  projektne djelatnosti.

Aktivnostima  Kancelarije za međunarodnu saradnju Univerziteta „Mediteran“ Podgorica i Fakulteta za ekonomiju i biznis, , odabrane su dvije gore navedene  institucije, a na izbor istih uticali su afiniteti i sklonosti studenata, zadaci kao i  radno okruženje koje ih očekuje u ovom programu.

Zahvaljujemo se partnerima Cross Media agenciji i Privrednoj komori Crne Gore na saradnji, a studentima želimo uspješan rad i boravak u Podgorici!

Kategorija vijesti ,