PROMOCIJA MONOGRAFIJE „POZORIŠTE U CRNOJ GORI“ NA FAKULTETU ZA STRANE JEZIKE

Bila nam je čast što smo danas u prostorijama Fakulteta za strane jezike, Univerziteta „Mediteran“ Podgorica, imali priliku da promovišemo publikaciju od nacionalnog značaja i od javnog interesa za kulturu Crne Gore, teatrološku hrestomatiju „Pozorište u Crnoj Gori” autorke Slavojke Marojević, dugogodišnje urednice izdavačke djelatnosti Nikšićkog pozorišta.

Sa nama su svoje utiske o knjizi podijelili dr Marija Sarap, dramska spisateljica, scenaristkinja i novinarka, generalna direktorica Direktorata za razvoj kreativnih industrija u Ministarstvu kulture i medija, kao i dr Vesna Tripković Samardžić, docentkinja na Fakultetu za strane jezike Univerziteta „Mediteran“.

Monografija predstavlja duboku analizu i istraživanje viševjekovnog razvoja pozorišta u našoj zemlji, od antičkih vremena do savremenog doba. Na promociji je bilo riječi i o uvođenju monografije kao obavezne ili dopunske udžbeničke literature u silabuse predmeta Istorija teatra, Istorija umjetnosti, kao i silabuse predmeta iz oblasti anglistike, poput kurseva o Šekspiru i Savremenoj američkoj drami.

Sve pohvale za naše studente koji su pravim pitanjima i komentarima doprinijeli uspješnom obilježavanju ovog važnog trenutka u kulturnoj baštini naše zemlje.

Kategorija vijesti ,