Predstavnice Univerziteta “Mediteran” Podgorica u radnoj posjeti Eskišehiru u Turskoj

U okviru jednog od šest Erasmus projekata koje sprovodi Univerzitet “Mediteran” Podgorica pod nazivom MOOC bazirani mikrokrediti za profesionalni razvoj nastavnika / MOOC-based micro-credentials for teacher professional development – CRED4TEACH organizovan je dizajnerski trening u MOOCu (Massive Online Open Course) na partnerskom Univerzitetu u Eskišehiru, u Turskoj 10-12. januara 2024. godine.

Dizajnerski trening je imao za cilj da približi prisutnima mogućnosti koje pruža ovakav sistem primjene u obrazovanju, ali i da od prisutnih profesora i predstavnika partnerskih univerziteta dobije korisne savjete i predloge, koje su važne i karakteristične, za svaku zemlju i univerzitet, ponaosob. Kako je sastanak u Eskišehiru bio prvi uživo sastanak partnera od početka implementacije projekta (2023.) trening je takođe služio i kao prostor za upoznavanje i prezentaciju partnera.

Projekat CRED4TEACH traje ukupno 36 mjeseci, lider je Univerzitet u Kelnu, a Univerzitet “Mediteran” Podgorica su na ovom treningu predstavljale: prof. dr Maja Delibašić, ass.prof. dr Tamara Jovovic i saradnica u nastavi dr Ivana Vukčević.

Kategorija vijesti ,