GENERALNI DRŽAVNI TUŽILAC ARIZONE MARK BRNOVIĆ ODRŽAĆE GOSTUJUĆE PREDAVANJE NA UNIVERZITETU MEDITERAN

U četvrtak, 28.09. sa početkom u 12h na Univerzitetu “Mediteran”, Generalni državni tužilac Arizone, Mark Brnović, održaće predavanje na temu: “The rule of law and economic development in Montenegro”

Mark Brnović (rođen 1966.) je pravnik i političar koji je 2015.godine izabran za 26. generalnog tužioca Arizone i tu funkciju obavlja do danas. Brnović nije samo državni tužitelj, već i predsjednik konferencije tužitelja zapadnih država SAD-a, što ga čini najviše rangiranim Amerikancem crnogorskog porijekla do sada u američkoj administraciji.

Mark Brnović je za vrijeme svog mandata bio uključen  u  brojne aktivnosti koje su se odnosile na polje cyber bezbjednosti, zaštite podataka i promovisanja finansijske tehnologije, zaštite potrošača, ponovno uvođenje smrtne kazne u Arizoni, zaštitu životne sredine, zaštitu principa “jedna osoba, jedan glas”, borbi protiv trgovine ljudima i brojne druge.
Pozivamo svu zainteresovanu javnost da prisustvuje gostujućem predavanju Generalnog državnog tužioca Arizone koje će se održati u Amfiteatru 102, na prvom spratu Univerziteta „Mediteran“, u četvrtak, 28.09. u 12h

Kategorija vijesti