Roaming projekat otpočeo implementaciju obukom u Grčkoj

U periodu 15 – 16. maja održava se prva u nizu obuka predviđenih za administrativno osoblje iz kancelarija i službi za međunarodnu saradnju više univerziteta, koju organizuje Univerzitet zapadne Makedonije, u Kožanima u Grčkoj. Pomenuta obuka se održava u okviru projekta “Osnaživanje službi za međunarodnu saradnju i studentske mobilnosti na Zapadnom Balkanu / Strengthening International Staff and Student Mobility Offices in the West Balkans” – ROAMING / 101083070 ERASMUS-EDU-2022-CBHE ERASMUS 2027 (jačanje kapaciteta u institucijama visokog obrazovanja).

U ime Univerziteta “Mediteran” na dvodnevnoj obuci u Grčkoj učestvuje Petar Krivokapić, savjetnik u kancelariji za međunarodnu saradnju, a pored njega obuci prisustvuju i predstavnici partnerskih univerziteta: Logos Univerzitet u Tirani kao lider projekta, kao i partneri: International University of Struga iz Makedonije, Panepistimio Dytikis Makedonias iz Grčke, International Business College iz Mitrovice, The American College of Kosova sa Kosova i Universiteti Polis Shpk iz Albanije.

Projekat “Osnaživanje službi za međunarodnu saradnju i studentske mobilnosti na Zapadnom Balkanu” će trajati 12 mjeseci i prvenstveno podrazumijeva osnivanje, ojačavanje i umrežavanje kancelarija i službi za međunarodnu saradnju kroz razmjenu znanja i iskustva, ali i kreiranje novih i kvalitetnijih odnosa. Takođe, ovaj projekat u svom planu ima i ozbiljan pristup novim i kreativnim programima mobilnosti studenata.

Kategorija vijesti ,