Kolege iz Galicije (Španija) u posjeti Univerzitetu “Mediteran” Podgorica

Profesori institucije Educación Secundaria Chan Do Monte, iz grada Pontevedra, sa juga Galicije: Jose Luis Noya Souto, Jose Luis Bautista i Lorenzo Mario Fernández Otero, boraviće u Crnoj Gori, u periodu 03 do 07 aprila, u studijskoj posjeti Univerzitetu “Mediteran” Podgorica u okviru Erasmus+ programa razmjene. Prvi zvanični sastanak i upoznavanje sa Univerzitetom “Mediteran” Podgorica organizovano je u ponedjeljak 03. aprila kada su mr Nataša Kraljević, šefica službe za međunarodnu saradnju i Petar Krivokapić, savjetnik u službi za međunarodnu saradnju primili delegaciju profesora, upoznali ih sa radom Univerziteta,informisali o fakultetskim jedinicama, ali i o programima međunarodne saradnje i projektima koje naš univerzitet sprovodi.

Kolege iz Španije će tokom nedjelje biti u prilici da se detaljnije upoznaju sa radom Fakulteta za informacione tehnologije kroz planirane sastanke sa sa dekankom i prodekankom FITa, profesorkama dr. Majom Delibašić i dr Žanom Knežević ali i sa radom partnerskih IT kompanija sa kojima Univerzitet “Mediteran” Podgorica ostvaruje partnersku saradnju. Takođe, gosti iz Španije će biti u prilici da obave i stručni sastanak sa Službom za međunarodnu saradnju kojim će rukovoditi prof. dr Rade Jovović, prorektor za međunarodnu saradnju a koji će se odnositi na dogovor o budućim programima stažiranja i razmjene crnogorskih i španskih studenata.

Pored službenog dijela, španski profesori će biti u prilici da se upoznaju i sa kulturnom ponudom Glavnog grada i obiđu aktuelnu izložbu u JU Muzeji i galerije Podgorice pod nazivom “Male lekcije o ljepoti – umjetnička djela iz depoa gradskog muzeja” u srijedu 5. aprila, u pratnji profesorki Fakulteta vizuelnih umjetnosti i uz stručno vođenje kustoskinje Selme Đečević.

Kategorija vijesti ,