Kolege iz Španije u posjeti Univerzitetu “Mediteran” Podgorica

Profesori Instituta Provençana iz Katalonije, Pedro Pablo Pairo Figueroa i Sergi Capdevila Hernández i iz Centra za stručno obrazovanje “Gregorio Prieto” iz grada Ciudad Real iz Španije, Antonio Romero Bellon i Juan Ruiz Fernandez , boraviće u Crnoj Gori, u periodu od 07 do 10. marta, u studijskoj posjeti Univerzitetu “Mediteran” Podgorica u okviru Erasmus+ programa razmjene. Prvi zvanični sastanak i upoznavanje sa Univerzitetom “Mediteran” Podgorica organizovano je u utroak, 07. marta, kada su kolege iz Španije na Univerzitetu “Mediteran” primili mr Nataša Kraljević, šefica službe za međunarodnu saradnju i Petar Krivokapić, savjetnik u službi za međunarodnu saradnju, a koji su španskim kolegama približili rad Univerziteta, informisali ih o fakultetskim jedinicama ali i o međunarodnoj saradnji i projektima koje naš univerzitet sprovodi.

Kolege iz Španije, inače članovi konzorcijuma za biznis i poslovnu administraciju, su takođe imali priliku da se detaljnije upoznaju sa radom Fakulteta za ekonomiju i biznis i razgovaraju sa dekankom i prodekanom FEBa, prof. dr Marijom Janković i dr Zarijom Pejovićem.

Tokom boravka na Univerzitetu “Mediteran” Podgorica, kolege iz Španije će imati prilike da se i u praksi upoznaju sa radom Fakulteta za ekonomiju i biznis ali i da posjete niz lokalnih, partnerskih kompanija sa kojima Univerzitet “Mediteran” uspješno sarađuje. Takođe, tokom radne nedjelje planiran je i stručni sastanak sa Službom za međunarodnu saradnju kojim će rukovoditi prof. dr Rade Jovović, prorektor za međunarodnu saradnju a koji će se odnositi na dogovor o budućim programima stažiranja i razmjene crnogorskih i španskih studenata.

Kategorija vijesti ,