Delegacija Univerziteta “Mediteran” Podgorica prisustvuje Erasmus + međunarodnoj nedjelji u Sofiji

Šefica kancelarije za međunarodnu saradnju i saradnica u nastavi mr Nataša Kraljević i dekanka Fakulteta informacionih tehnologija prof. dr Maja Delibašić učestvuju u događaju “Međunarodna nedjelja za Zapadni Balkan” koju organizuje Tehnički univerzitet u Sofiji (Bugarska) od 22 do 28 januara, 2023. godine. U utorak 24.01, mr Kraljević i dr Delibašić prezentovale su rad Univerziteta i upoznale prisutne sa projektima, planovima i aktivnostima fakultetskih jedinica naše ustanove, ali i sa vizijom, misijom kojima smo posvećeni kao i vrijednostima koje baštinimo na Univerzitetu “Mediteran” Podgorica, a sastanku su pored domaćina, prisustvovali i predstavnici univerziteta iz Bosne i Hercegovine, Kosova i Albanije.

Višednevni događaj otvorio prof. dr Kralov, rektor Tehničkog univerziteta u Sofiji, a kordinator međunarodne nedjelje je prof. dr Galia Marinova, lider kordinatorka novog partnerskog projekta Erasmus + u kojem učestvuje i Univerzitet Mediteran Podgorica.

Posjeta Tehničkom univerzitetu ove nedjelje podrazumijevaće i niz bilateralnih sastanaka sa učesnicima događaja, koordinatorima Erasmus + kancelarije u Sofiji, ali i bolje upoznavanje sa radom bugarskog univerziteta, koji će povodom zajedničkog programa mobilnosti biti ubrzo jednosemestralni domaćin određenom broju studenata Fakulteta informacionih tehnologija, Univerziteta “Mediteran” Podgorica.

Kategorija vijesti ,