Saradnja Univerziteta “Mediteran” Podgorica sa institucijama Republike Poljske

Univerzitet “Mediteran” Podgorica produžava saradnju sa Wszechnica Polska Academy of Applied Sciences iz Varšave

U okviru Erasmus+ programa razmjene, na Univerzitetu “Mediteran” Podgorica boravi šefica kancelarije za međunarodnu saradnju Wszechnica Polska Academy of Applied Sciences iz Varšave, gđa Katarzyna Gajewska. Tokom višednevne posjete našem univerzitetu gđa Gajewska je zajedno sa prof. dr Radem Jovovićem, prorektorom za međunarodnu saradnju, mr Natašom Kraljević, šeficom službe za međunarodnu saradnju i Petrom Krivokapićem savjetnikom razmatrala opcije kratkoročnih i dugoročnih oblika saradnje dva univerziteta u budućem periodu. Osim programa razmjene koji se već drugu godinu zaredom uspješno sprovodi između dva univerziteta, predstavnici institucija su takođe razmatrali uspostavljanje novih intenzivnih programa učenja koji bi pružili studentima nove i inovativne načine učenja i savladavanja novog gradiva.
Tokom svoje posjete Univerzitetu “Mediteran” Podgorica, gđa Gajewska će se takođe sastati sa dekankom i prodekankom Fakulteta za strane jezike Univerziteta “Mediteran” Podgorica, prof. dr Olenom Lilovom i prof. dr Tamarom Jovović.

Gđa Katarzyna Gajewska je iskoristila vrijeme upoznavanja sa radom našeg univerziteta i posjetila je izložbu “Unutrašnji autoportret” Zdzislawa Beksinskog, jednog od najistaknutijih poljskih, savremenih umjetnika nadrealističkog pravca – fotografa, skulptora, slikara i grafičara, otvorenu u holu Skupstine Glavnog grada Podgorica u subotu 03. septembra. Izložba je nastala saradnjom Univerziteta “Mediteran” Podgorica, Ambasade Poljske u Crnoj Gori i Sekretarijata za kulturu Glavnog grada, a svečano je otvorio u subotu, izvanredni i opunomoćeni ambasador Republike Poljske u Crnoj Gori, g-din Artur Dmochowski.
Izložba se može pogledati do 13. septembra.

Kategorija vijesti ,