Poziv za stipendiranje postdoktoranada u okviru irskog programa DOROTHY

Otvoren je poziv za stipendiranje postdoktoranada u okviru irskog programa DOROTHY, koji se fokusira na istraživanja u oblasti kriza javnog zdravlja, a targetira istraživače svih disciplina. Program nastoji da razbije barijere među različitim akademskim disciplinama podstičući saradnju kroz istraživanja usmjerena na razjašnjavanje kriza javnog zdravlja.

Program DOROTHY predstavlja dobru priliku za sticanje međunarodnog iskustva, usavršavanje, razvoj karijere i umrežavanje i daje kandidatima priliku da obezbijede inovativna rješenja u oblasti kriza javnog zdravlja. Stipendistima će pomoći da ubrzaju svoje karijere kroz sjajne mogućnosti za obuku i umrežavanje u inovacionom ekosistemu Irske i Evropske unije.

Kroz ovaj poziv biće finansirana trogodišnja istraživanja za 25 stipendista, uz ukupan budžet od 5,5 miliona EUR.

Svaki stipendista realizovaće individualni istraživački projekat u dvije institucije po svom izboru, što znači da je predviđena faza odlaska u instituciju van Irske i faza povratka u instituciju u Irskoj te opciono mobilnosti u instituciju iz neakademskog sektora. Svi DOROTHY projekti počinju odlaznom mobilnošću, tj. boravkom u instituciji van Irske.

Kandidati moraju biti iskusni istraživači (Experienced Researchers), odnosno, moraju imati doktorsku diplomu ili najmanje četiri godine ekvivalentnog istraživačkog iskustva sa punim radnim vremenom.

Poziv je otvoren za kandidate iz čitavog svijeta, pod uslovom da nijesu boravili u zemlji u kojoj planiraju odlaznu mobilnost duže od 12 mjeseci tokom tri godine neposredno prije roka za podnošenje projava na ovaj poziv. Takođe, sve istraživačke discipline su dozvoljene, pod uslovom da se tema istraživanja odnosi na krize javnog zdravlja.

Poziv je otvoren do 23. maja 2022. godine.

Više detalja o pozivu, kao i o programu DOROTHY, može se naći na stranici: https://dorothy.ie/about/

 

Kategorija vijesti ,