SRIJEDOM U 6: POLOŽAJ ŽENA U PRAVU I DRUŠTVU NEKAD I SAD

FVU – Fakultet vizuelnih umjetnosti Univerziteta “Mediteran” u Podgorici ima zadovoljstvo da vas pozove na još jedan diskurzivni događaj koji će se održati u redovnom terminu – srijedom od 18 sati – u projekcionoj sali fakulteta.

Ove srijede ćemo izaći iz sfere umjetnosti nakratko i ugostiti Rektora Univerziteta “Mediteran” Prof. dr Sava Markovića koji će nas bliže upoznati sa promjenama položaja žena kroz istoriju, kao i posljedicama koje su te promjene proizvodile, kako u pravnom smislu tako i šire. Zamišljeni u formatu manje formalnih verbalnih prezentacija, projekcija audio i video materijala, kao i pratećih razgovora sa publikom, događaji su namijenjeni kako osoblju tako i ukupnoj studentskoj zajednici Univerziteta “Mediteran” i to u cilju njihovog dopunskog, vannastavnog upoznavanja sa aktuelnim kulturnim pojavama i trendovima umjetničkog izraza koji pružaju (ili mogu pružiti) nove ili drugačije odgovore na društvene izazove sa kojima se svi danas suočavamo.

Predavanje prof. dr Sava Markovića je posvećeno Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obilježava svakog 25. novembra.

Detaljnije informacije o događaju možete pogledati ovdje.

Kategorija vijesti ,