Održavano predavanje prvog čovjeka UNICEF-a za Crnu Goru

Gospodin Makkawi je pored prirodnih, kulturnih i turističkih resursa kojima Crna Gora raspolaže, istakao socijalni kapital, ljude, kao ključni faktor na kome treba da počiva dalji razvoj. U tom smislu, istakao je da razvoj počiva na mladima, a da edukacija i razvoj treba da se prate od najranijeg detinjstva, što jeste jedna od značajnih aktivnosti kojima se bavi UNICEF.

Rektor Univerziteta Mediteram Prof dr Radislav Jovović u svom pozdravnom obraćanju istakao je značaj UNICEFA u oblasti zaštite mladih, djece i svih osjetljivih grupa društva i povezanost edukacije mladih ljudi na njihovom putu razvoja ka budućim profesionalnim aktivnostima.

Studenti Univerziteta Mediteran pokazali su veliko interesovanje za programe za mlade koje vodi Unicef Crne Gore, a nakon prezentacije su imali priliku da govornicima postave pitanja. Dobijeni odgovori odlične su smjernice mladima za buduće poslovne poduhvate. Sigurno i srećno djetinjstvo je najmanje što možemo pružiti djeci, a UNICEF je prepoznao da je najbolja investicija u budućnost jedne države ulaganje u mlade ljude, poruka je sa današnjeg predavanja.

unicef001

unicef003

unicef002

 

Kategorija vijesti