Univerzitet Mediteran u saradnji sa Girne American University otvara prvi Američki koledž u Crnoj Gori

Predsjednik  Univerziteta Mediteran sastao se sa  Dr Serhatom Akpinarom osnivačem i vlasnikom Univerziteta čiji kampus na Kipru pohađaju oko 20 000 studenata.

Dr Duško Knežević i predsjednik Girne American University potpisali su Memorandum o saradnji  a posebna pažnja na sastanku  posvećena je osnivanju Američkog koledža u okviru Univerziteta Mediteran. Plan je da se realizuju internacionalne studije u skladu sa najsavremenijim svjetskim obrazovnim standardima i po programima priznatim u američkom obrazovnom sistemu. U toku je priprema strategije osnivanja i razvoja ovog prvog Američkog koledža u Crnoj Gori koji će omogućiti nove opcije crnogorskim studentima ali i pozicioniranje Univerziteta Mediteran i Crne Gore kao medjunarodnog obrazovnog centra.

Na sastanku je razgovarano i o uspostavljanju saradnje između ove dvije visokoobrazovne institucije u razmjeni studenata i nastavnog osoblja, realizaciji zajedničkih naučno-    istraživačkih projekata, organizaciji naučnih skupova i konferencija. Gifre American University je trenutno jedan od najprestižnijih svjetskih univerziteta osnovan 1985. godine, a danas  ima svoje organizacione jedinice u sto tri zemlje na tri različita kontinenta. U sastav univerziteta ulazi deset fakulteta i deset akademija/škola koje se,  nalaze među   najbolje rangiranim visokoobrazovnim institucijama na svijetu. Fakulteti koji ulaze u sastav Univerziteta su akreditovani od strane IACBE, ASIIN, EUR-ACE, EDEXCEL, EAQUALS, UNWTO I drugih renomiranih međunarodnih institucija i organizacija.

U delegaciji sa predsjednikom Univerziteta Mediteran bili su i doc. dr Anđela Jakšić Stojanović, dekan Fakulteta vizualnih umjetnosti i Petar Gazivoda, član borda Atlas Grupe.

Kategorija vijesti