Crnogorski studenti najbolji na Mediteranu!

Pobjedom na HAKATONU koji je u maju održan u Crnoj Gori, oni su stekli pravo učešća na pomenutom međunarodnom takmičenju u Italiji. Njihova aplikacijaGeostep je u jakoj konkurenciji (Italija, Španija, Grčka, Malta…) osvojila prvu nagradu, a naši predstavnici su stekli priliku da svoju ideju predstave i na start up takmičenju koje će se održati u februaru 2015. godine u Mančesteru .

Sama aplikacija predstavlja aktivnu, geolokacijsku igru koja se bazira na pravilima igre „Lov na Blago” (treasure hunt) u kojoj jedna osoba igračima zadaje zagonetku, na osnovu koje treba da pronađu lokaciju na kojoj je sakriven određeni predmet ili trag koji im daje podatke o lokaciji sledećeg traga.

Mogućnosti primjene Geostep aplikacije su mnogo veći od inicijalno zamišljenih. Aplikacija se može koristiti u marketinške i edukativne svrhe, kao na primjer za promociju određenih turistickih lokacija čime se turistima nudi opcija istraživanja Crne Gore i njenih ljepota kroz zabavu i avanturu uz istovremeno potenciranje nekih manje poznatih i skrivenih znamenitosti.

Promo video Geostep aplikacije, možete pogledati ovdje.

Geostep aplikaciju možete pogledati ovdje.

Galeriju pogledajte ovdje.

Kategorija vijesti