Održan II Transnacionalni sastanak projekta DIGITCRESHE u Banjoj Luci

Dana 5 i 6. juna, u Banjoj Luci održan je drugi po redu Transnacionalni sastanak projekta “Digitalna transformacija obrazovanja u Zapadnom Balkanu” DIGITCRESHE, u kojem u svojstvu partnera, učestvuje Univerzitet “Mediteran” Podgorica kroz rad i angažman Fakulteta za strane jezike i Fakulteta vizuelnih umjetnosti. Domaćin dvodnevnog transnacionalnog sastanka projekta je bio Banja Luka College – BLC, ustanova visokog obrazovanja i jedan od partnera u projektu.

Sastanak u Banjoj Luci je služio da se porazgovara o statusu projekta, definišu buduće aktivnostima, a partneri u projektu su imali i priliku da posjete kreativnu laboratoriju Banja Luka College-a, koja je nastala posredstvom pomenutog projekta. Pored lidera kozorcijuma, Politehničkog univerziteta iz Porta (Portugalija) sastanku su prisustvali predstavnici univerziteta iz Grčke, Bugarske, Crne Gore, Albanije, a ispred Univerziteta “Mediteran” Podgorica, sastanku su prisustvovale doc. dr Tamara Jovović i prof. mr Nela Darmanović Mahmutović.

Projekat Digitcreshe se sprovodi u okviru CBHE Erasmus programa, od januara 2023. godine, u kojem iz Crne Gore učestvuje pored naših fakulteta i Arhitektonski fakultet Univerziteta Crne Gore.

Kategorija vijesti , ,