Predstavnici Univerziteta “Mediteran” Podgorica, učestvovali su na Međunarodnoj nedelji u Aradu, Rumunija

Doktorandkinja na Fakultetu za ekonomiju I biznis Univerziteta “Mediteran” mr Danka Stijepović i Nikola Nedić sistem inženjer IT službe Univerziteta, boravili su na Univerzitetu “Aurel Vlaicu” u Aradu (Rumunija) u periodu od 27 do 31. maja, 2024.godine. U okviru programa posjete Stijepović i Nedić su prisustvovali brojnim radionicama, prakticnim obukama kao i predavanjima i panel diskusijama na temu: Inovacija u obrazovanju, internacionalizacija univerziteta i uloga istraživanja u unapređenju kvaliteta obrazovanja. Pored akademskog programa, organizovane su i aktivnosti za umrežavanje među učesnicima, uključujući, posjete kulturnim znamenitostima grada Arada i večernje prijeme i društvene događaje.

Posjeta Aradu je značajno doprinijela našem razumijevanju i unapređenju međunarodnih obrazovnih standarda i praksi, a ujedno i boljem upoznavanju i povezivanju sa kolegama iz različitih djelova svijeta.

Višegodišnja uspješna saradnja Univerziteta “Mediteran” Podgorica i Univerziteta “Aurel Vlaicu” Arad, je u poslednjem periodu posebno intezivirana, te je pomenuta posjeta, druga po redu u kojoj su učestvovali predstavnici naše ustanove, dok su tekuće 2023-24.godine, kolege iz Arada posjetile naš univerzitet, dva puta.

Kategorija vijesti ,