Predstavnici Univerziteta “Mediteran” Podgorica učesnici u obuci DigitCreshe projekta u Volosu

U okviru projekta Digitcreshe “Digitalna transformacija u obrazovanju, u zemljama Zapadnog Balkana / “Digital Transformation in the Western Balkans Education” u kojem kao partner, učestvuje Univerzitet “Mediteran” Podgorica, organizovan je drugi po redu trening za profesore predavače na Fakultetu za elektrotehničko i informatičko inženjerstvo, Univerziteta Tesali, u Volosu u Grčkoj.

Trening pod nazivom “Dizajnersko razmišljanje i inovativnost u nastavi” organizovan je 3 – 4. jula, a služiće da profesorima i predavačima približi dizajnersko razmišljanje kroz rješavanje problema, zadatog u kontekstu savladavanja prepreka, kroz faze, korišćenjem inovativnih načina. Ispred Univerziteta “Mediteran” Podgorica, u događaju na Volosu, učestvuju profesorka engleskog jezika na Fakultetu vizuelnih umjetnosti, doc. dr Vesna Tripković – Samardžić i saradnik u nastavi na Pravnom fakultetu, mr Andrija Mirović.

Projekat DIGICRESHE je jedan od šest Erasmus projekata koje sprovodi naš univerzitet od januara 2023.godine i jedan od pet koji se proizvode u okviru CBHE Erasmus poziva. Više o projektu na linku u nastavku: https://digitcreshe.eu/

Kategorija vijesti ,