Uspješno završeno još jedno Takmičenje u digitalnim vještinama na Univerzitetu “Mediteran” Podgorica

Na dan obilježavanja Međunarodnog dana žena i djevojčica u ICT sektoru, u četvrtak 25. aprila, održano je drugo po redu takmičenje koje organizuje Fakultet za informacione tehnologije Univerziteta “Mediteran” Podgorica. Nakon cjelodnevnog programa, prva tri mjesta odnijele su učenice Tamara Jovićević (1. mjesto), Vera Živković (2. mjesto) i Maša Radulović (3.mjesto) dok je posebnu nagradu, koju dodjeljuje Logate institut, dobila Petra Perović.

Prvonagrađena takmičarka je dobila plaćenu školarinu za 1.godinu Fakulteta za informacione tehnologije i slušalice (kompanija Ewo), drugonagrađena je odnijela kući tablet koji je donirao Crnogorski telekom, a trećenagrađena mobilni telefon (PC gamer). Sve tri učenice, dobile su i besplatno pohađanje kursa u Logate institutu i majice Vega. Vega je takođe svim učesnicama takmičenja podijelila rokovnik i olovku, CS Cassiopeia je dala za prva 3 mjesta bojanku “Ja sam sve što želim biti” i igru memorije Žene Crne Gore.

Takmičenje je ove godine okupilo srednjoškolke iz Podgorice, Kotora, Nikšiča i Cetinja, a žiri ovogodišnjeg takmičenja bio je sastavljen od 5 članova: Ivan Lazarević – Vega IT, Biljana Krivokapić, profesorka informatike, Tijana Vujošević – CS Cassiopeia, Nađa Žarić, Logate institut i Tamara Knežević sa FITa. Sponzori ovogodišnjeg događaja bili su Oracle Academy i NLB banka, a organizator Fakultet za informacione tehnologije Univerziteta “Mediteran” Podgorica uz podršku Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Takmičenje je otvorila prof. dr Maja Delibašić, dekanka Fakulteta za informacione tehnologije, gostujuće profesorke iz Španije, Maria Mercedes Lorente Saez i Rozer Martin Gregori kao i Anja Đurđevac studentkinja 2. godine FITa.

Kategorija vijesti ,