Marija Džoganović, dekanka Fakulteta vizuelnih umjetnosti članica žirija AEXPO, 2. međunarodne online likovne izložbe nastavnika učiteljskih i pedagoških fakulteta u Osijeku

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera -FOOZOS, u Osijeku (Hr) drugu godinu zaredom organizuje međunarodnu online likovnu izložbu nastavnika učiteljskih i pedagoških fakulteta koja ima za cilj da okupi univerzitetske profesore umjetničkih fakulteta u Hrvatskoj i inostranstvu, koji uporedo sa pedagoškim radom ostvaruju i svoju likovno-umjetničku produkciju.
S tim u vezi, prof. mr Marija Džoganović je na ovogodišnjoj izložbi učestvovala kao članica umjetničkog tijela za odabir radova, ali i kao izlagačica na ovogodišnjoj izložbi održanoj 4. aprila u Galeriji Waldinger u Osijeku koju je otvorila a izložbu je otvorila prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar, dekanica FOOZOS-a.

Na izložbi su učestvovali: prof. dr. Aylin Gürbüz (Sveučilište Edirne, Turska), prof. mr. Marija Džoganović (Fakultet vizuelnih umjetnosti, Univerzitet “Mediteran” Podgorica, Crna Gora), prof. dr. Maja Žmukić (Pedagoški fakultet Univerziteta u Sarajevu), izv. prof. dr. art. Svetislav Cvetković (Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru), izv. prof. dr. art. Josip Mijić (Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru), doc. dr. sc. Dubravka Kuščević (Filozofski fakultet u Splitu), prof. dr. art. Ines Matijević Cakić (Akademija za umjetnost i kulturu), Jelena Rakin (Sveučilište Zürich, Švicarska) te izv. prof. dr. art. Jelena Kovačević, prof. dr. art. Goran Kujundžić i izv. prof. dr. art. Marko Šošić s osječkog Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.

Čestitamo

https://aexpo.org/kontakt

https://www.glas-slavonije.hr/547073/3/Nastavnici-izlozili-radove-iz-vlastite-umjetnicke-prakse

Kategorija vijesti , ,