Profesor Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta “Mediteran” Podgorica, Marko Gošović, dobitnik Fulbrajtove stipendije

Kao polaznik Fulbrajtovog programa gostujućih stipendista, profesor Marko Gošović boraviće u Sjedinjenim Američkim Državama, na Politehničkom institutu Rensselaer (RPI) u Njujorku, u periodu od 1. marta do 1. jula, 2024. godine.

Fulbrajtov program stipendiranja, koje dodjeljuje Vlada SAD-a, ustanovljen je još 1946.godine i namijenjen profesorima, istraživačima i studentima za učešće u programima obrazovanja. Sprovođenje ovog programa je u nadležnosti Stejt Dipartmenta, a mnoge značajne ličnosti u naučnom, kulturnom i umjetničkom životu Crne Gore i bivše Jugoslavije, bile su korisnici “Fulbrajtove stipendije”.

Profesor Gošović je vanredni profesor na Fakultetu vizuelnih umjetnosti, angažovan na predmetima zvuka i digitalne kulture, a svoj četvoromjesečni boravak u SAD-u iskoristiće za istraživanje kojim se bavi u sklopu svog doktorskog rada, na temu “Crnogorski mostovi: građevine i zvuk”.

Čestitamo!

Kategorija vijesti