Dr Duško Knežević na svjetskom događaju FinTech LIVE London 2023

FinTech LIVE London 2023, 8. i 9. novembra u Queen Elizabeth II Centru, ponudio je sva trenutna dostignuća u oblasti FinTech, InsurTech i kripto industrije. Na najvećem Fintech i kripto događaju na svijetu učestvovao je predsjednik Univerziteta Mediteran i Atlas grupe dr Duško Knežević.

“Imao sam tu čast i zadovoljstvo da učestvujem u ovakvom eminentnom, svjetskom događaju iz oblasti koje su predmet mog velikog proučavanja iz sfere poslovnog i akademskog interesovanja.”

FinTech LIVE London 2023 koji je okupio digitalnu zajednicu za industriju finansijske tehnologije (FinTech), koja obuhvata banke, rješenja za plaćanje, tehnološke platforme, digitalne valute i finansijske usluge – povezujući najveću svjetsku zajednicu bankarskih i fintech rukovodilaca, ponudio je zanimljive teme: Digitalno bankarstvo, Tehnologija plaćanja, Finansijske usluge, Kriptovalute, Zelene i etičke finansije, Žene u FinTechu…

O ovim temama govorili su vodeći menadžeri najvećih svjetskih kompanija iz ovih oblasti – Svjetske banke (The World Bank), Mastercard, Binance, Vodafone DAB, Admiral Pioneer, Worldpay from FIS, WealthOS, Nium, Starling Bank, Bitpanda Technology Solution, Payable. Posebnu pažnju izazvale su panel diskusije oko finansijske regulative i zakonskih propisa.

“Koliko god istraživali teme iz oblasti koje nas zaokupljuju, od tehnologije plaćanja sa alatima poput mobilnih novčanika, digitalnih valuta i mrežnih prolaza za plaćanje, ili kako digitalno bankarstvo može ponuditi pouzdan pristup bankarskim uslugama putem onlajn i mobilnih platformi, i kako kriptovalute preoblikuju globalni finansijski pejzaž pomoću kriptografije, ovakvi skupovi vam nude još bogatija znanja.”

https://www.instagram.com/reel/CzcONxvLzmf/?igshid=MWtucWYzZDlocGZlZA%3D%3D

Kategorija vijesti