Delegacija profesora iz Španije u posjeti Univerzitetu “Mediteran” Podgotica

Sedam profesora iz četiri škole visokog obrazovanja iz različitih krajeva Španije, borave ove nedjelje u Podgorici, u posjeti Univerzitetu “Mediteran” Podgorica od 24 do 26.maja.

Prvog dana posjete, na sastanku sa predstavnicima službe za međunarodnu saradnju mr Natašom Kraljević i Petrom Krivokapićem i prodekanom Fakulteta za ekonomiju i biznis dr Zarijom Pejovićem, bilo je riječi o intenziviranju programa mobilnosti studenata i stvaranju uslova za povećanjem broja španskih studenata na Univerzitetu “Mediteran”.

Kolege iz Španije su sledećeg dana posjetili Privrednu komoru Crne Gore, gdje ih je primio dr Mladen Perazić, takođe profesor na našem univerzitetu.

Uz asistenciju profesorki FVU Marije Džoganović i Katarine Laković, a u cilju upoznavanja sa kulturnom ponudom Glavnog grada, španske profesore je danas ugostio direktor JU Muzeji i galerije Podgorice, Vučić Ćetković u Kuslevovoj kući, upoznajući ih sa radom i istorijom gradskog muzeja. Gosti iz Španije, uz kustosko vođenje su takođe pogledali aktuelnu izložbu u Modernoj galeriji “Male lekcije o ljepoti”.

Kategorija vijesti ,