ZAVRŠENO II DRŽAVNO TAKMIČENJE UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA IZ OBLASTI EKONOMIJE, BIZNISA I FINANSIJA NA UNIVERZITETU MEDITERAN

Drugo državno takmičenje iz oblasti ekonomije, biznisa i finansija – Crnogorska ekonomska olimpijada održano je na Univerzitetu Mediteran, pod organizacijom Centra za stručno obrazovanje. Druga faza takmičenja obuhvatila je: online igru finansijske pismenosti ( Financial Literacy Game) i studiju slučaja ( Business case) sa prezentacijom.

Prvo mjesto i zlatnu medalju u ukupnom plasmanu osvojio je Dimitrije Pavlović, učenik IV razreda JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Bara. (mentor Nataša Vujadinović) Drugo mjesto i srebrnu medalju u ukupnom plasmanu osvojio je Feliks Koba, učenik III razreda JU Srednje mješovite škole “Danilo Kiš”. (mentor Stanica Kovačević) Treće mjesto i bronzanu medalju u ukupnom plasmanu osvojio je Bogdan Savićević, učenik II razreda JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Bara. (mentor Nataša Vujadinović)

Ispred Univerziteta Mediteran, prisutne je pozdravio dr Zarija Pejović, Prodekan za nastavu na Fakultetu za ekonomiju i biznis. On je iskazao zadovoljstvo odvijanja takmičenja na Univerzitetu Mediteran i istakao važnost izučavanja ekonomije kao društvene nauke, kao i racionalnog poslovanja i dobrog upravljanja finansijama u bilo kom biznisu. Prof. dr Marija Janković, Dekanica Fakulteta za ekonomiju i biznis našla se, pored predstavnika Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Donja Gora, privatnog i NGO sektora, u ulozi stručnog žirija koji je ocjenjivao finaliste.

Svim učesnicima takmičenja čestitamo, a posebno pobjednicima i njihovim mentorima i želimo puno uspjeha u daljem radu.

Kategorija vijesti ,