Stipendije Nacionalnog stipendijskog programa Slovačke Republike

U okviru Nacionalnog stipendijskog programa Slovačke Republike objavljen je novi poziv za podnošenje zahtjeva za stipendiju za studijski, istraživački, umjetnički i predavački boravak u akademskoj 2023/2024 godini.

Rok za podnošenje zahtjeva je 30. april 2023. godine do 16:00 časova, a boravak će biti realizovan u okviru akademske 2023/2024 godine. Zahtjevi za stipendije mogu se podnijeti online putem na: www.stipendia.sk ili www.scholarships.sk.

Detaljne informacije o programu zainteresovani kandidati mogu naći na zvaničnoj web stranici www.scholarships.sk.

U slučaju pitanja ili nejasnoća vezanih za Nacionalni stipendijski program, zainteresovani kandidati mogu kontaktirati direktno sledeće email adrese:

  • administrator ovog programa – Silvia Lipovska (nsp-foreign2@saia.sk) – za zainteresovane studente i doktorande;
  • Ondrej Aradsky (nsp-foreign@saia.sk) – za zainteresovane univerzitetske profesore, i/ili istraživače i umjetnike.

Istovremeno skrećemo pažnju, da će povodom otvaranja poziva biti organizovan vebinar posvećen popunjavanju zahtjeva za stipendiju. Vebinar će biti namijenjen stranim zainteresovanim licima i održaće se 1. aprila 2023.g. u 13:00h na (www.saia.sk/en/main/news/news/webinar-study-and-research-scholarships-to-slovakia|www.facebook.com/events/649168840550395).

Flajer sa osnovnim informacijama možete naći na https://saiaslovakia-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/ondrej_aradsky_saia_sk/Egj68WcMn8xJjGDPSTgdGT0BTVMqguDmqrDxEqu9N_NJug?e=1Dl3gJ

Kategorija vijesti ,