Univerzitet “Mediteran” Podgorica u još jednom evropskom projektu Erasmus+

U periodu od 22 do 24. marta, na Univerzitetu Logos u Tirani, održava se Kick off meeting – zvanično otvaranje projekta “Osnaživanje službi za međunarodnu saradnju i studentske mobilnosti na Zapadnom Balkanu / Strengthening International Staff and Student Mobility Offices in the West Balkans” – ROAMING / 101083070 ERASMUS-EDU-2022-CBHE ERASMUS 2027. U pitanju je događaj koji najavljuje početak implementacije projekta i predstavlja jedan od šest projekata koje je Univerzitet Mediteran dobio u ovom Erasmus+ CBHE pozivu.

Projekat “Osnaživanje službi za međunarodnu saradnju i studentske mobilnosti na Zapadnom Balkanu” prvenstveno podrazumijeva osnivanje, ojačavanje i umrežavanje kancelarija i službi za međunarodnu saradnju kroz razmjenu znanja i iskustva, ali i kreiranje novih i kvalitetnijih odnosa. Takođe, ovaj projekat u svom planu ima i ozbiljan pristup novim i kreativnim programima mobilnosti studenata, koji projekat čine posebno zanimljivim.

Inače, Univerzitet “Mediteran” Podgorica u ovom projektu učestvuje kao partner, a pored lidera projekta i domaćina ovogodišnjeg sastanka Logos Univerziteta u Tirani, ostali partneri koji čine konsortijum su: International University of Struga iz Makedonije, Panepistimio Dytikis Makedonias iz Grčke, International Business College iz Mitrovice, The AMerican College of Kosova sa Kosova i Universiteti Polis Shpk iz Albanije.

Sastanku u Tirani, ispred Univerziteta “Mediteran” Podgorica prisustvovali su: prof. dr Rade Jovović, prorektor za međunarodnu saradnju i Petar Krivokapić, savjetnik.

Kategorija vijesti ,