STUDENTI FAKULTETA ZA EKONOMIJU I BIZNIS NA INTERNACIONALNOJ KONFERENCIJI NA ŽABLJAKU

Kao učesnici u realizaciji Erasmus+ projekta DigNest, studenti Fakulteta za ekonomiju i biznis, imali su priliku da učestvuju na XXVII Naučno-stručnoj Konferenciji ” Informacione tehnologije – Sadašnjost i budućnost”, koja je održana od 16 -18.02. na Žabljaku.

Posjetioci Konferencije u sali hotela “Žabljak” imali su priliku da čuju izlaganja autora na teme iz različitih oblasti. Autori su se bavili problemima vezanim za upotrebu bežičnih senzorskih mreža, ponašanja korisnika socijalnih medija, enkripciju pomoću QR koda, kao i softverom za obradu slike.

Drugog dana XXVII naučno-stručne konferencije “Informacione tehnologije – Sadašnjost i budućnost” održane su paralelno dvije sekcije, u hotelu “Žabljak”, odnosno hotelu “Gorske oči”. Slušaoci u sali hotela “Žabljak” imali su priliku da čuju izlaganja autora na teme iz različitih oblasti.

Posjetioci sale u hotelu “Gorske oči” imali su prilike da prisustvuju radionici o digitalizaciji u oblasti zdravstva i poljoprivrede u okviru Erasmus+ projekta DigNest, sa primjerima dobre prakse o razvoju inovacija na međunarodnom tržištu. Radionicu je otvorio prof. dr Ramo Šendelj sa Univerziteta Donja Gorica, nakon čega su uslijedile prezentacije prof. dr Laszlo Bokor, sa Budapest Univesity for Technology and Economics iz Budimpešte i prof. dr Christoph Reich sa Furtwagen Univerziteta iz Njemačke.

Primjere naprednih digitalnih rješenja su predstavili predstavnici kompanije ComTrade iz Srbije i ARCTUR iz Slovenije, dok su predstavnici Privredne komore i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede predstavili inicijative na nacionalnom nivou koje podržavaju digitalizaciju i razvoj inovacija.

Kategorija vijesti ,