Posjeta kolega sa španskog Instituta Provençana Univerzitetu “Mediteran” Podgorica

Profesori sa Instituta Provençana iz Katalonije (Španija) Albert Mallada Suils i Sergi Pons Luis, boraviće u Crnoj Gori, u periodu od 13 do 17. februara, u studijskoj posjeti Univerzitetu “Mediteran” Podgorica u okviru Erasmus+ programa razmjene. Prva zvanična posjeta i upoznavanje sa Univerzitetom “Mediteran”, organizovali su u ponedjeljak, 13.februara, mr Nataša Kraljević i Petar Krivokapić iz Službe za međunarodnu saradnju, koji su španskim kolegama približili rad Univerziteta, informisali ih o fakultetskim jedinicama ali i o međunarodnoj saradnji i projektima koje naš univerzitet sprovodi.

Španske kolege, inače članovi IT konzorcijuma, su takođe imali priliku da se detaljnije upoznaju sa radom Fakulteta za informacione tehnologije i razgovaraju sa dekankom i prodekankom FITa, prof. dr Majom Delibašić i prof. dr Žanom Knežević.

Tokom boravka na Univerzitetu “Mediteran” Podgorica, kolege Mallada Suils i Pons Luis će imati prilike da se i u praksi upoznaju sa radom Fakulteta informacionih tehnologija, ali i da posjete niz lokalnih, partnerskih IT kompanija sa kojima Univerzitet “Mediteran” uspješno sarađuje. Takođe, tokom radne nedjelje planiran je i stručni sastanak sa Službom za međunarodnu saradnju kojim će rukovoditi prof. dr Rade Jovović, prorektor za međunarodnu saradnju a koji će se odnositi na dogovor o budućim programima stažiranja i razmjene crnogorskih i španskih studenata.

Kategorija vijesti ,