REGIONALNA SARADNJA PUTEM ERASMUS+ PROGRAMA MOBILNOSTI

Na osnovu Sporazuma o saradnji potpisanog između Univerziteta “Mediteran” Podgorica & American University of Europe – FON iz Skoplja, kojom je uspostavljena saradnja dva univerziteta, u ponedjeljak, 29.08 organizovan je prvi u nizu sastanka planiranih u okviru trodnevne Erasmus + posjete makedonskog akademskog kadra, Univerzitetu “Mediteran” Podgorica.

Sastanak je podrazumijevao detaljnu diskusiju o skoro potpisanom bilateralnom sporazumu dvije institucije visokog obrazovanja. Sa namjerom da se buduća saradnja obavlja u što kvalitetnijem i konkretnijem obliku, predstavnici oba univerziteta su detaljno razmotrili oblike mobilnosti studenata i akademskog kadra, kao i opcije učenja na daljinu, zajedničkih programa dvostrukih diploma i doktorskih programa koje nudi Univerzitet “Mediteran” Podgorica

Prvog dana posjete, Univerzitet “Mediteran” Podgorica su posjetili prof. dr Aleksandar Chavleski, kordinator za nauku i međunarodnu saradnju i doc. dr Anita Gligorova, kordinatorka za kvalitet i inovacije, dok su ispred Univerziteta “Mediteran” Podgorica, sastanku prisustvovali mr Nataša Kraljević, rukovoditeljka službe za međunarodnu saradnju i Petar Krivokapić, savjetnik u službi za međunarodnu saradnju.

Sledeća dva planirana sastanka, zakazana su za utorak i srijedu, biće takođe organizovana u prostorijama Univerziteta “Mediteran” Podgorica, a okupiće i ostali članovi delegacije iz Makedonije.

Kategorija vijesti