Izložba “reDesign” Nikole Latkovića, grafičkog dizajnera i profesora Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta “Mediteran” Podgorica

Izložba “reDesign” Nikole Latkovića, grafičkog dizajnera i profesora Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta “Mediteran” Podgorica biće otvorena u četvrtak, 07. jula u 21h u Galeriji Perjanički dom.

Izložba će prikazati skoro dvije decenije umjetničkog rada prof. Latkovića u polju dizajna oznaka, identiteta i publikacija.

Grafički dizajner, prof. mr Nikola Latković (*1981, Titograd), završio osnovne i magistarske studije (2007) likovnih umjetnosti na katedri za grafički dizajn na Visokoj školi likovnih umjetnosti u Bratislavi (VŠVU/AFAD). Pored stručno-umjetničkog rada u oblastima izdavaštva i brendinga, bavi se pedagoškim, istraživačkim i prevodilačkim radom (sa slovačkog i češkog jezika), kao i pitanjima autorstva i granskog udruživanja. Posebno polje interesovanja Latkovića je vokalna muzika, u kojoj za sobom ima desetine koncertnih izvedbi velikih i kamernih djela baroka i renesanse, praizvedbu crnogorske opere “Balkanska carica” i više studijskih snimaka sa raznim vokalnim ansamblima u inostranstvu.

Kategorija vijesti ,