Dani evropske baštine i FVU

Na sajtu Dani evropske baštine, objavljene su dvije priče profesora Univerziteta “Mediteran” Podgorica, Fakulteta vizuelnih umjetnosti (FVU): priča “From the Love to the Skadar Lake” doc. mr Balše Gobovića i “A Work Of Art Is A Scream Of Freedom“ Christo, priča mr Nataše Kraljević.

Svakog septembra, 50 potpisnica Evropske konvencije o kulturi Savjeta Evrope, koja ima za cilj da ustanovi i promoviše evropski kulturni identitet i nasleđe, međusobno razumijevanje i uvažavanje kulturne raznolikosti evropskih naroda, organizuje u isto vrijeme promociju evropskih vrijednosti kreiranjem i realizacijom programa kojima se podstiče međukulturalni dijalog, promovišu lokalne vještine i tradicije, kao i dobre prakse. Kako je Crna Gora jedna od 50 potpisnica, Ministarstvo kulture takođe svake godine, u saradnji sa institucijama kulture, organizacijama i obrazovnim institucijama promoviše Dane evropske baštine.
Godine 2021, projekat Art terapija, Fakulteta vizuelnih umjetnosti je bio jedan od 13 programa koje je izabralo MPNKS za obilježavanje manifestacije Dani evropske baštine sa temom „Heritage: All inclusive – Baština otvorena za sve”. Takođe treba dodati da je Fakultet vizuelnih umjetnosti učestvovao tri puta u ovom programu i to 2018. godine sa kreativnom radionicom “Duklja u očima djeteta” i 2019.godine sa programom “Lumen herbarijum”.

Objavljene priče naših kolega možete pročitati u nastavku:
https://www.europeanheritagedays.com/Story/From-the-Love-to-the-Skadar-Lake-0
https://www.europeanheritagedays.com/Story/ART-THERAPY-PROJECT-A-WORK-OF-ART-IS-A-SCREAM-OF-FREEDOM-CHRISTO

Kategorija vijesti ,