Nagradni konkurs „Nove ideje za održivi regionalni razvoj Crne Gore“

Ministarstvo ekonomskog razvoja je objavilo nagradni konkurs za studente za izradu eseja na temu „Nove ideje za održivi regionalni razvoj Crne Gore“. Pravo učešća na konkursu imaju svi crnogorski studenti na osnovnim, magistarskim i doktorskim studijama u Crnoj Gori ili inostranstvu.

Cilj konkursa jeste da podstaknemo mlade talentovane ljude da daju akademski doprinos u kreiranju javne politke regionalnog razvoja. Od učesnika se očekuje da kroz analizu primarnih i sekundarnih izvora, kao i kroz analizu najbolje uporedne prakse predlože i obrade jednu ili više reformskih mjera kojima se prevazilazi neki od izazova na polju regionalnog razvoja u Crnoj Gori.

Prva nagrada za najbolji esej iznosi 1.500 eura; druga nagrada iznosi 1.000 eura, dok nagrada za treće mjesto iznosi 500 eura. Esej mora biti napisan na crnogorskom jeziku, da ne sadrži više od 2000 riječi, može biti djelo jednog ili grupe autora (najviše četiri) i mora biti dostavljen u PDF formatu na email adresu prijave@mek.gov.me, do petka, 25. marta 2022. godine.

Detalji konkursa se nalaze na sledećem linku: https://www.gov.me/clanak/nagradni-konkurs-nove-ideje-za-odrzivi-regionalni-razvoj-crne-gore

Kategorija vijesti