PASIFIC program postdoktorskih stipendija Poljske akademije nauka

PASIFIC program nudi atraktivne 2-godišnje postdoktorske stipendije izvrsnim istraživačima bilo koje nacionalnosti, s izraženom aktivnošču u bilo kojoj naučnoj disciplini. Svakom dobitniku stipendije iz ovog programa dodjeljuje se unaprijed određena mjesečna suma (oko 2,500 eur neto) i, u zavisnosti od slučaja, moguče i porodični dodatak. Stipendistima će još biti obezbijeđen budžet za istraživanje u iznosu do 93,000 eur po projektu.

Uspješni kandidati će sprovoditi svoje istraživanje na jednom od 68 instituta Poljske akademije nauka ili na Međunarodnom institutu za molekularnu i biologiju ćelija u Varšavi. Prije podnošenja prijave od aplikanta ée se tražiti da identifikuje i kontaktira odgovarajući Institut – domaćin i akademskog mentora koji će se obavezati da podrži njegovo istrażivanje.

Rok za prijavu na prvi poziv je od 15. marta 2021. do 30. juna 2021. Drugi poziv će biti otvoren od 15. septembra do 30. decembra 2021. godine. Izabrani stipendisti ostvarivaće studijski boravak poćev od 2022. godine, prema datumima naznačenim u prilogu.

Više informacija o ovom programu može se naći na vebsajtu https://pasific.pan.p1. Mogute upite slati na e-mail: pasific@pan.pl.

Ovdje možete pogledati informativni letak o PASIFIC programu PAN.

Kategorija vijesti ,