Infodan o Konkursu za dodjelu grantova za inovativne projekte, 12. jul 2019. sa početkom u 10:00 časova

Konkursom se opredjeljuju sredstva za sufinansiranje inovativnih projekata u ukupnom iznosu od 700.000 eura, za period do dvije godine, a po prihvaćenom grantu sufinansiranje iznosi do 100.000 eura.

Konkursom za dodjelu grantova za inovativne projekte biće podržani inovativni projekti u skladu sa prioritetim oblastima utvrđenim u Strategiji pametne specijalizacije (2019-2024), kako slijedi:

  • Održiva poljoprivreda i lanac vrijednosti hrane;
  • Energija i održiva životna sredina;
  • Održivi i zdravstveni turizam; i
  • Informaciono-komunikacione tehnologije kao horizontalni sektor.

Predstavnici Ministarstva nauke, mr Marijeta Barjaktarović Lanzardi, načelnica Direkcije za inovacije i infrastrukturu i dr Ivan Tomović, samostalni savjetnik I za transfer tehnologija i realizaciju saradnje u okviru EU platformi za inovacije, predstaviće pojedinosti Konkursa za dodjelu sredstava. Marina Roganović, Samostalna savjetnica I za podršku realizaciji inovativnih programa i projekata i vođenje registara subjekata koji obavljaju inovativnu djelatnost, predstaviće proceduru upisa u registar inovativnih organizacija.

Pozivamo inovativne organizacije (naučnoistraživačke ustanove, ustanove visokog obrazovanja, centre izvrsnosti i privredne subjekte) i njihove partnere da učešće potvrde najkasnije do četvrtka, 11. jula 2019. godine u 12:00 časova popunjavanjem prijave koja je dostupna na sljedećem linku.

Ovo je idealna prilika da razmijenimo mišljenja o inovativnim idejama i zajednički riješimo nedoumice kako bi vaše prijave inovativnih projekata bile uspješne!

Više informacija o Konkursu možete pogledati na sljedećoj web stranici.

Kategorija vijesti ,