Stipendije Repuplike Malte za postdiplomske studije

Programi za koje se može aplicirati su Program o međunarodnom pomorskom pravu i Program o međunarodnom pomorskom zakonodavstvu, u trajanju od jedne akademske godine, počev od oktobra 2018. godine. Program se realizuje na engleskom jeziku, stoga je neophodno odlično znanje ovog jezika.

Rok za prijavljivanje je 31. mart 2018. godine.

Program je otvoren za diplomirane pravnike koji već rade u oblasti pomorstva, pravnoj službi, ili pravnoj kancelariji koja se bave temama iz oblasti pomorstva. Program je pogodan i za osobe koje namjeravaju da nastave svoju karijeru u oblasti pomorskog prava.

Studenti imaju 22½ časova predavanja, nedjeljno.

IMLI je osnovan pod pokroviteljstvom Međunarodne pomorske organizacije i ima za cilj obuku pravnika u oblasti međunarodnog  prava, uključujući  pravo zaštite životne sredine mora, pravo mora, brodsko pravo i međunarodno pomorsko bezbjednosno pravo.

Rok  prijavljivanja je 31. mart 2018. godine, a prvenstvo će imati kandidati koji se ranije prijave.

Broj kandidata koji će biti primljeni je ograničen, zbog intenzivnog karaktera programa. Poštujući strategiju Međunarodne pomorske organizacije (IMO) za integrisanje žena u pomorske aktivnosti, čak pedeset posto (50%) mjesta biće rezervisano za zaslužne kandidature žena. Do sada, na Institutu je zvanje steklo 741 kandidata iz 135 zemalja.

Cijena učešća u ovom programu iznosi 31.000, ali će izabranim kandidatima biti obezbijeđeno puno finansiranje, osim troškova povratne karte koje plaćaju sami kandidati.

Izvjestan broj donatora obezbijedio je puno finansiranje za odabrane kandidate, ukoliko ispune njihove uslove selekcije. Donatori će prednost davati uglavnom mlađim talentovanim kandidatima (mlađim od 40 godina) koji imaju veliku  motivaciju da rade za svoju vladu i koji će, nakon završetka studija, dati vitalan doprinos razvoju nacionalnog zakonskog okvira u oblasti pomorstva.

Sve dodatne informacije, prijavni formulari i drugi obrasci mogu se naći na internet portalu: http://www.imli.org/programmes-and-courses/how-apply-1,  dok su  informacije o IMLI-u dostupne su na portalu: http://www.imli.org

Kontakt osoba kojoj kandidati treba da se obrate: iti savjetniku za prijem:  savjetnica za prijem, gospođa Elda Kazara-Belja, e-mail adresa: admissions@imli.org , ili telefon br: +356 21 310 816 (lokal 107).

Kategorija vijesti